Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Председник општине у посети школи

Spread the love

Књажевачка гимназија спада у ред оних школа које квалитетом у образовању предњаче у Србији. Сада, у потпуно новом ентеријеру, уређеном по свим стандардима квалитетног образовања, за ђаке и професоре ове школе, настава ће се одвијати у неупоредиво бољим условима.
▫️“Гимназија је потпуно променила изглед – гимназија данас и гимназија пре неколико година, као да нису две исте школе, само се налазе на истом месту. У току претходних месеци потпуно су урађени подови у свим кабинетима, сви кабинети имају потпуно нов намештај, беле табле и сву неопходну опрему за квалитетну наставу, аудио-видео уређаје и све оно што је неопходно да наши ђаци са својим наставницима раде као што раде и уче деца у много већим градовима, у много развијенијим земљама него што је Србија. То нам је заиста задовољство – желимо да нашим ђацима пружимо изванредне услове за учење, али желимо и да нашим просветним радницима, који су међу најбољима у Србији, такође пружимо могућност да своје знање на један квалитетан начин, у што бољим условима, преносе на млађе генерације. Стварно мислимо да је наша гимназија захваљујући и подршци из општинског буџета променила изглед, али наши ученици на такмичењима сваки динар уложен у ову школу то оправдавају, с обзиром на то колико ђака има, ова школа је једна од најуспешнијих у Србији”, рекао је Милан Ђокић, председник Општине Књажевац.
▫️Локална самоуправа стално улаже средства у опремање школа, како би створила уређен простор у коме ће знање стицати књажевачка, али и деца из других градова, која се одлуче за средње образовање у овдашњим средњим школама.

Председник општине у посети школи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top