Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Зашто уписати Гимназију

Spread the love

Гимназија је тип школе која има најузвишенији задатак: да ученицима пружи квалитетно образовање, да их припреми за што успешнији упис на жељене факултете и за подједнако успешно студирање. Радне навике, широко знање, одговорност и студиозност су оно што је заједничко гимназијама и факултетима. Одувек су гимназије биле најсигурнији пут ка стицању академског звања.

 
Од школске 2023/24. године, уместо садашње матуре и полагања пријемних испита на факултетима, уводи се државна матура, чији број бодова  ће бити саставни део рангирања приликом уписа на све факултете. Детаљније се о томе  можете информисати на линку: https://matura.edu.rs/.

Након гимназијске (тј.опште) матуре, врата свих факултета су ученицима отворена.
Ученици гимназија су у предности јер могу да конкуришу било на ком факултету, док се ученици средњих стручних и уметничких школа могу опредељивати само за високообразовне установе из своје области.

Гимназија је одличан избор и за све осмаке који још нису сигурни у своје афинитете и чиме би се у животу бавили. У току четворогодишњег школовања имају прилике да се пронађу и одлуче. Књажевачка гимназија је вишеструко успешна школа. Осим изузетних резултата на такмичењима и током самог школовања у Гимназији, преко 80% ученика из генерације уписују жељене факултете, углавном као буџетски студенти, а неретко и на високим позицијама на ранг-листама.

Scroll to top