Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Француски језик

Spread the love

Нашу секцију чини група ученика која воле овај језик и који су жељни и вољни да науче нешто више и интересантније о француској култури, цивилизацији, а најзначајнији допринос ове групе је учествовање у интернационалним пројектима. Снимање видео материјала о ученичком животу, као и о најзначајнијим знаменитостима нашег града, као део пројекта „C`est le français qui nous unit“ био је прави изазов за ученике где су показали своје вештине у учењу језика на другачији начин, а самим тим што се ради о интернационалним пројектима, ученици имају прилику да се упознају са другим културама и стекну нова познанства са франкофоним ђацима у целом свету. Такође, нешто што већ дуго времена радимо су разгледнице које пишемо и добијамо из разних делова света, као део пројекта “Tour du monde en cartes postales“,  а ове године тема је била екологија и заштита животне средине, тако да су ученици направили корелацију са предметом из биологије и представили своје активности које раде на биолошкој секцији.

Сваке године у марту месецу, као франкофони учесници светске организације Франкофонија,  кроз пригодан програм уз поезију, презентације, музику, обележавамо манифестацију „Дани Франкофоније“ где на креативан, поучан и занимљив начин представљамо значај учења овог језика. Наши гости често буду и осмаци, будући ђаци наше школе, па се на тај начин и промовишемо како би се будући гимназијалци упознали са начином рада и будућим другарима.

Увек смо спремни и отворени за нове пројекте  којима се веома радујемо и са нестрпљењем очекујемо активно учешће у њима.

Такође, активно учествујемо у свим уметничким активностима школе и део смо многих програма који се реализују.

Секција је место где увек може да се погледа неки добар филм или слуша музика на француском језику и буде мотивација и подстрек за учење овог језика.

Секцијом руководи професор француског и латинског језика Жаклина Јовановић.

Scroll to top