Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Уређење школе

Spread the love

У Књажевачкој гимназији увелико се ради на уређењу ентеријера школе. Након распуста ученике ће дочекати комплетно уређене и окречене учионице, уређен гyм театар, поплочан плато у новом делу зграде као и нови подови у свим учионицама.
Користимо дане зимског распуста да наставимо акцију сређивања књажевачких школа. У Књажевачку гимназију у претходним годинама уложено је много пара: урадили смо фасаду, фискултурну салу, тоалете, уредили двориште… Сада желимо да подове у свим учионицама који су овакви у задњих 40-50 година потпуно реновирамо да би наши гимназијалци друго полугође започели у новом амбијенту, у новим и лепим учионицама. Купили смо намештај, уредићемо додатно и санитарне чворове. Трудимо се заиста да пружимо добре услове за рад и нашим просветним радницима и нашим гимназијалцима који су сада ту, али да учинимо наше средње школе привлачнијим и за наше осмаке. Желимо да они остану и да похађају књажевачке средње школе, јер сам сигуран да књажевачки просветни радници и у Техничкој школи и у Гимназији апсолутно могу квалитетом своје наставе да парирају било којој школи у било ком много већем граду у Србији. Управо зато хоћемо да и њима а и ђацима створимо добре услове за рад,” рекао је Милан Ђокић овом приликом.
Сређивање књажевачких школа, брига о образовању и даљем напредовању ученика задатак је који стоји пред локалном самоуправом која се труди да добре ученике награди, али и да им обезбеди добру и подстицајну средину у школама.

Уређење школе

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top