Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Два успешна такмичења из биологије

Spread the love

У суботу 27. маја одржана су чак два такмичења везана за биологију: Републичко такмичење из биологије у Крагујевцу, као и Међународно такмичење ”НЕО-Национална еколошка олимпијада” у Бору.

У Крагујевцу је Књажевачка гимназија имала пет представница. То су: Нађа Радовановић и Анђелија Видојковић, ученице првог разреда, Софија Милошевић, Емилија Тошић и Милица Петровић – све три ученице другог разреда.

У веома јакој конкуренцији, најбоље се снашла Софија, која је са чак 91 поеном (од могућих 100) заузела 9. место у Републици Србији, а и остале такмичарке имале су велики број поена. Све њих, за такмичење је припремила и водила у Крагујевац професорка биологије Ана Савев.

У Бору су наше представнице биле Ања Милошевић и Милица Ђорђевић, обе ученице другог разреда. И њихов ментор била је Ана Савев, а на такмичење их је водила професорка енглеског језика и школски библиотекар Маја Ђорђевић. Сплетом околности, овога пута награда је измакла, али је и само учешће на овом угледном такмичењу велики успех.

Два успешна такмичења из биологије
Scroll to top