Књажевачка гимназија

ПОГЛЕДИ

Spread the love

Школски лист „Погледи“ је лист за наставна, ваннаставна, културна и  друштвена питања Гимназије .

Он има дугогодишњу традицију. Први број листа изашао је 1955. године. Из материјалних разлога лист је излазио једнапут годишње, за Дан школе. После душе паузе лист је изашао поводом обележавања 120 и 125 година од оснивања наше Гимназије. Од 2015. године часопис доживљава своје реиздање, промењеног формата и изгледа, а у школској 2019/20.  први пут  ће имати два броја годишње.

Лист има велики број сарадника, врло је популаран код ђака, а и изван школе.

Редакцију часописа чине ученици: Лена Веселиновић, Сара Андрејић, Марта Ђорђевић, Андреа Митић, Милица Недељковић, Мина Радивојевић, Сара Стојановић, Тамара Миленковић- помоћник главног уредника. Техничка подршка: Илија Љубисављевић, Душан Костић, Филип Зорић.

Учествовањем и сарадњом у листу ученици развијају културу истраживања и смисао за уметничко стваралаштво. 

Садржину листа чине текстови везани за сва школска, како наставна тако и ваннаставна дешавања, ученички радови из области поезије и прозе, као и осврти на актуелна културна и спортска збивања у школи и у граду. Због тога редакција листа сарађује са свим секцијама у школи, као и са образовним и културним установама у граду.

У току дугогодишњег постојања редакцији листа „Погледи “ помагали су професори Надежда и Драгослав Вељковић, Татјана Тошић, Гордана Ракочевић, Радмила Миленковић, Мирјана Маринков, Душица Јовановић, Драган Јовановић, а данас је за лист задужен професор Милијан Срејић као главни и одговорни уредник. Професори сарадници: Катарина Ђурић, Сандра Миљковић, Милан Милошевић.

 Данас часопис „Погледи“ има и своје on-line издање на линку.

 Осим тога часопис има свој:

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Иди на врх