Књажевачка гимназија

infoWARE

Идеја о оснивању информатичког друштва infoWARE родила се сасвим случајно када је професор Миљан Јеремић радио на поправци рачунара у кабинету информатике, уз стручну помоћ ученика. Валентина Пауновић, Милош Јеремић, Милош Ранђеловић, Филип Николић и Никола Станојевић су били најхрабрији да се упусте у рачунарску проблематику. Пошто је наша изворна школа, „Књажевачка гимназија“ (за коју наше удружење тренутно прави wеб презентацију) већ имала секције из географије, екологије, спортско друштво и Астрономско удружење „Андромеда“ (за које наше друштво такође реализује пројекат интернет презентације), решили смо да оснујемо и једно друштво које би се бавило информатичком делатношћу, јер у нашој школи има доста заинтересованих ученика, и пријатења наше школе, за рад са рачунарима. Тим горе наведених људи касније је чинио оснивачку скупштину, и они постали су руководећа екипа друштва.

Одмах је као најстарији и најискуснији међу ученицима за председника друштва постављен Милош Ранђеловић. Подпредседник удружења је Валентина Пауновић. Треће лице по хијерархији је наш wебмастер, креатор логотипа удружења и човек задужен за хардвер&софтвер у нашем друштву, Милош Јеремић. Секретар је најажурнији човек у удружењу, Никола Станојевић.

Друштво је одмах после одржавања оснивачке скупштине почело са активностима и са радом. Прво што смо урадили биле су посете семинарима из области информатике, како би се наши чланови додатно едуковали. Посете разним семинарима из ове области практикујемо и дан-данас, јер „човек се учи док је жив“.

На позив Електронског факултета у Нишу били смо и на промоцијама Мицрософтовог новог оперативног система Windows Vista, на промоцији Office 2007 и Exchange сервера 2007.

Петнаест чланова информатичког друштва infoWАRЕ сетило је и манифестацију „Мicrosoft дани у Зајечару“ на позив Факултета за менаџмент у Зајечару.
Информатичко друштво има свој сајт који се налази на следећим адресама:

www.infoware.atwebpages.com
www.info-ware.co.cc

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Иди на врх