Књажевачка гимназија

infoWARE

Spread the love

Идеја о оснивању информатичког друштва infoWARE родила се сасвим случајно када је професор Миљан Јеремић радио на поправци рачунара у кабинету информатике, уз стручну помоћ неколико веома заинтересованих ученика. Милош Ранђеловић, Филип Николић и Никола Станојевић били су  најхрабрији да се упусте у рачунарску проблематику. Пошто је наша школа већ имала секције из географије, екологије, спортско друштво иАстрономско удружење „Андромеда“, за коју је тада наше друштво, поред наше школе, реализовало пројекат израде веб сајта, решили смо да оснујемо и једно друштво које би се бавило информатичком делатношћу, јер у нашој школи има доста заинтересованих ученика за рад са рачунарима. Тим горе наведених људи касније је чинио оснивачку скупштину и постају руководећа екипа друштва. За председника Друштва постављен Милош Ранђеловић. Као веб мастер, Милош Јеремић креира логотип удружења и бива задужен за праћење хардвера и софтвера у нашем Друштву. Секретар у друштву, и  један од најажурнијих чланова и ученика у том тренутку био је Никола Станојевић.

Друштво је одмах после одржавања оснивачке скупштине почело са активностима и са радом. Прво што је урађено биле су посете семинарима из области информатике, како би се наши чланови додатно едуковали. Посете разним семинарима из ове области практикују се и данас.

На позив Електронског факултета у Нишу ученици су били на промоцијама Микрософтовог новог оперативног система Windows Vista, на промоцији Office 2007 и Exchange сервера 2007, као и на више предавања које је организовао клуб студената технике.

Петнаест чланова информатичког друштва infoWАRЕ посетило је и манифестацију „Мicrosoft дани у Зајечару“ на позив Факултета за менаџмент у Зајечару. Као веома активни , посетили смо и Мајкософт у оквиру промоције пројекта “Таблет учи математику”.
У оквиру едукације ученика и заинтересованих суграђана организовано је у периоду од скоро десет година исто толико пролећних школа информатике, са актуелним темама које су занимале ученике и тада младе ентузијасте, а данас врло успешне информатичаре који живе и раде у иностранству.

У оквиру Друштва и информатичке секције наше школе, сваке године ученици Књажевачке гимназије учествују на бројним такмичењима и са сваког донесу понеку награду.

Информатичко друштво има своје сајтове који се налази на следећим адресама:

www.infoware.atwebpages.com
www.info-ware.co.cc

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Иди на врх