Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Такмичења

Spread the love

Kњажевачки гимназијалци остварили су запажене резултате на такмичењима одржаним у протеклој седмици.

Можемо бити задовољни резултатима и вредно вежбати за наредне нивое такмичења, који предстоје.

Пословни изазов

На националном такмичењу у предузетничким вештинама ”Пословни изазов”, које је одржано 01. и 02. фебруара 2023. у Београду, наше ученице Мина Миленковић и Нада Радосављевић постигле су запажене резултате.

Мина Миленковић, 3/1, са својим тимом освојила је четврто место и пласирала се на ”Пословни изазов западног Балкана”, који ће се одржати у Црној Гори крајем априла.

Тим Наде Радосављевић такође се борио, али није успео да избори пласман на наредни ниво такмичења.

Ученице је припремио и водио Милијан Срејић.

Физика

Општинско такмичење из физике одржано је у суботу 4. фебруара у Књажевачкој гимназији. Учествовало је троје ученика, сви из наше школе.

Миљана Станојевић, 1/2, освојила је 79 поена и пласирала се на Окружно такмичење, из првог разреда такмичио се и Арсеније Петровић, 1/1.

Пласману у наредни ниво нада се и Емилија Тошић, 2/1, што зависи од резултата који су оставрили ученици на општинским такмичењима у осталим местима.

Национална географска олимпијада

Општински ниво ”Националне географске олимпијаде” одржан је у суботу, 04. фебруара у нашој школи, у онлајн формату. Учествовало је петоро ученика, и то:

Милица Радовановић,1/2, Милица Ђорђевић, 2/1, Софија Милошевић, 2/1, Емилија Томић, 2/1, као и Милан Бајић, 4/2. Сви ученици остварили су пласман на регионални ниво такмичења, који ће бити одржан 25. марта на Географском факултету у Београду.

Ученике је припремио и водио професор географије Југослав Динић.

Математика

На Општинском такмичењу из математике, које је у недељу, 05. фебруара, одржано у Књажевачкој гимназији учествовале су Миљана Станојевић,1/2 и Софија Милошевић, 2/1. Обе су избориле пласман на окружни ниво такмичења, а припремали су их професори математике Савица Илић и Растко Маринковић.

Такмичења
Scroll to top