Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе

Spread the love

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у суботу 1. априла 2023. године у Књажевачкој гимназији. Наша школа дочекала је двадесет и петоро ученика и десетак професора из шест школа, односно представнике четири општине Зајечарског округа.

Нашу школу представљале су ученице другог разреда: Софија Милошевић, Емилија Тошић, Емилија Томић, све 2-1, као и Миља Стојановић, 2-2. Њих су за такмичење припремали професори српског језика Катарина Ђурић и Бојан Ристић. Занимљив је податак да су чак 60% учесника такмичења били ученици другог разреда, њих петнаесторо. Већина задатака била је отвореног типа и тражила је одлично познавање језичких правила, али и изузетака који постоје.

У таквој конкуренцији, наше ученице солидно су се снашле. Емилија Тошић и Софија Милошевић избориле су друго место, са по 17 поена (85% решених задатака), а пласман на Републичко такмичење измакао им је тек за један поен. Такође, Емилија Томић и Миља Стојановић показале су завидно знање и такмичење завршиле у средини табеле.

Честитамо нашим ученицама на добрим резултатима и надамо се да смо били добар домаћин овог такмичења.

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе
Scroll to top