Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Окружно такмичење из књижевности ”Књижевна олимпијада”

Spread the love

На Окружном такмичењу из књижевности ”Књижевна олимпијада”, које је у суботу 11. марта одржано у Економско-трговинској школи у Зајечару, Књажевачку гимназију представљала је Ања Милошевић, 2-1, са својим професором српског језика и књижевности Бојаном Ристићем.

Надметање са вршњацима из Зајечара, Сокобање и Бољевца било је изузетно захтевно и тражило је потпуно познавање, разумевање и самостално тумачење књижевних појмова и дела, обрађених како ове школске године, тако и претходних. У таквим околностима, свега двоје ученика из нашег округа (по један у првом и другом разреду) изборило је пласман на Републичко такмичење.

Чини се да ово такмичење последњих година губи на дигнитету и угледу, јер претешки задаци и превисок праг пролазности (90%, односно 18 поена од укупно 20 задатака) доводе до тога да мали број учесника бира да изађе на такмичења везана за српски језик и радије се опредељују за друге предмете, на којима су задаци прилагођенији знању и узрасту ученика. Тако је ове године свега 16 ученика учествовало на Окружном такмичењу, а сличан број учесника биће и на такмичењу из српског језика и језичке културе.

Окружно такмичење из књижевности ”Књижевна олимпијада”
Scroll to top