Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Кроз другачије очи

Spread the love

У понедељак, 29. маја 2023. године у Зајечару је одржана завршна радионица пројекта везаног за Ученички парламент. Пројекат носи назив ”Кроз другачије очи”, а разрађен је у склопу програма ”Млади у покрету”, који сваке године традиционално организује ”Зајечарска иницијатива”.

Тог дана књажевачки парламентарци Милица Ђорђевић, Андрија Марковић и Тадија Мицић посетили су Гимназију Зајечар и својим вршњацима презентовали тему ”Демократија кроз историју”, као и квиз-асоцијације. Овај пројекат замишљен је у виду мини-размене ученика, јер су средином маја учаници из Зајечара посетили Књажевачку гимназију. Осим споменутих ученика, у пројекту је активна била и Емилија Тошић.

На крају, добили смо лепе поклоне и проширену свест младих о значају демократије. Настављамо и наредне године са активностима Ученичког парламента, који води професорка енглеског језика Каролина Митић. Сматрамо да овакве активности јачају углед школе, доприносе развијању различитих компетенција и шире видике, те ћемо се и у наредном периоду укључивати у сличне пројекте.

Кроз другачије очи
Scroll to top