Књажевачка гимназија

основана 1871. године

Истраживачка станица Петница и наши гимназијалци

Spread the love

Ученици Књажевачке гимназије постали су редовни полазници Истраживачке станице Петница. Након Тамаре Миленковић и Емилије Тошић, део ове еминентне инстутуције која проширује знања из области природних наука била је и ученица првог разреда наше школе Миљана Станојевић. Преносимо вам њено искуство.
“За ИСП сам чула од професора, вршњака и преко интернета. Дугогодишње постојање и позитивна искуства многобројних полазника створили су код мене утисак да се ради о једном озбиљном научно – истраживачком центру тј. расаднику знања.
Како сам увек жељна новог знања пожелела сам да и ја постанем део тог тима, упознам научне раднике и истраживаче који ће ме увести у свет науке.
Приликом одабира семинара определила сам се за физику, као науку која нам помаже да разумемо свет који нас окружује.
Самим доласком тамо затекла сам једну предивну атмосферу, групе ђака које нестрпљиво ишчекују да буду прозвани и распоређени по собама и учионицама. У току наредних дана имали смо пуно предавања из различитих области физике, математике и електротехнике. Том приликом сам добила одговоре на многобројна своја питања, али и по први пут чула неке ствари. Своје акумулирано знање смо могли да применимо приликом извођења лабораторијске вежбе у паровима. Последњег дана смо имали задатак да израдимо презентације из неке области са предавања која нам се посебно свидела и да то презентујемо.
ИСП је место где је доступна научна опрема, савремене методе рада, интерактивна настава што све доприноси квалитетнијем образовању и задовољава радозналост.
У Петници сам упознала пуно младих људи сличних интересовања. На семинару је било 34 полазника из различитих делова Србије, али и из суседних држава Црне Горе и Босне и Херцеговине. Волела бих да истакнем да је комуникација са руководиоцима и сарадницима сјајна, да нема никаквог оцењивања или упоређивања и да је свима циљ да ми даље напредујемо у нашем научно-истраживачком раду.
П.С. Уколико вас пут нанесе у ИСП, обавезно пробајте њихов фантастични чизкејк.”

Истраживачка станица Петница и наши гимназијалци
Scroll to top