Књажевачка гимназија

основана 1871. године

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ВЕОМА ЗАПАЖЕНИ НА ЕТНО-СУСРЕТИМА

Spread the love

Традиционални сусрети етно-удружења и асоцијација Србије одржани су по осамнаести пут у Књажевцу, а ученици и професори Књажевачке гимназије били су веома запажени на овом скупу.

Једна од водитељки програма била је професорка српског језика и књижевности Катарина Ђурић, која је, између осталог, упечатљиво и оригинално представила утиске и доживљај Старе планине једног туристе који ју је походио. Песме су, као вокални солисти, успешно изнели наши ученици Миља Стојановић 2-2, Теодора Тимилијић 2-1 и Стефан Станковић 4-1, док је у улози рецитатора био Петар Видојевић, 2-2. У програму су учествовали и наши играчи фолклора, као и професорка музичке културе Јулијана Милосављевић.

У припреми, поставци и уређењу штанда Књажевачке гимназије учествовали су професори: Ана Савев, Далиборка Минић, Радмила Милосављевић, Мирјана Пејчић Збиљић и Бојан Ристић, као и група ученика који похађају обогаћени једносменски рад.

Веома смо задовољни својим представљање и учешћем на овој манифестацији, сада већ велике традиције и угледа у Србији, али и преко њених граница.

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ВЕОМА ЗАПАЖЕНИ НА ЕТНО-СУСРЕТИМА
Scroll to top