Књажевачка гимназија http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs основана 1871 године Sun, 21 Jan 2018 12:22:21 +0000 sr-RS hourly 1 Колеџ јакне гимназијалаца http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/koledz-jakne-gimnazijalaca/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/koledz-jakne-gimnazijalaca/#respond Sun, 21 Jan 2018 12:18:41 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1697 У оквиру посете Књажевцу, и планиране посете Књажевачкој гимназији, Министар просвете г-дин Младен Шарчевић истакао је да је ношење ђачких униформи одраз припадања колективу и део традиције која је постојала од давнина…

Изјава Министра просвете и науке и директора школе

 

 

]]>
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/koledz-jakne-gimnazijalaca/feed/ 0
Посета Министра просвете школи http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/poseta-ministra-prosvete-skoli/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/poseta-ministra-prosvete-skoli/#respond Thu, 18 Jan 2018 12:12:40 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1694 Министар просвете и науке, господин Младен Шарчевић, посетио је у среду и Књажевачку гимназију. Разговарао је са ученицима о реформи школа, затим је обишао неколико часова и видео какав је школски амбијент.

]]>
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/poseta-ministra-prosvete-skoli/feed/ 0
Високи резултати школа у Књажевцу http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/visoki-rezultati-skola-u-knjazevcu/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/visoki-rezultati-skola-u-knjazevcu/#respond Wed, 17 Jan 2018 12:20:08 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1701 Поводом посете Књажевцу, Министар просвете и науке је обишао основну школу „Вук Караџић“ и Књажевачку гимназију. Истакао је веома добре резултате Књажевачких школа и наустави и ван наставним активностима.

]]>
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/visoki-rezultati-skola-u-knjazevcu/feed/ 0
Такмичење „Пословни изазов 2017“ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/takmicenje-poslovni-izazov-2017/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/takmicenje-poslovni-izazov-2017/#respond Thu, 26 Oct 2017 11:45:58 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1690 На такмичењу из предузетништва „Пословни изазов“ које се одржало у Лесковцу, 25. октобра 2017. године, нашу школу је представљало четворо ученика, Милан Соколовић, Александар Станковић, Марко Илић и Никола Жигић, ученици другог разреда. Ученик Александар Станковић је постигао одличан успех освојивши треће местои пласман на Републичко такмичење у Београду у току 2018. године. Предметни професор који је предводио ученике је Милијан Срејић.

]]>
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/takmicenje-poslovni-izazov-2017/feed/ 0
Књижевна олимпијада http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/knjizevna-olimpijada-4/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/knjizevna-olimpijada-4/#respond Tue, 11 Apr 2017 11:27:13 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1684 Представници наше општине на Републичком нивоу овогодишњег такмичења из књижевности, Књижевна олимпијада, која ће се одржати 14. маја у Сремским Карловцима, биће ученици Књажевачке гимназије. Након одржаног окружног такмичења у Сокобањи 08. априла 2017. године, пласман на највиши ниво остварили су следећи ученици: Александра Ристић и Мартина Станојевић 2/3 (прва места), Филип Алексић 3/2 (прво место) и Сара Николић 3/1 (треће место). Запажене резултате остварили су и Силвија Савић 4/2, која је освојила прво место на нивоу четвртог разреда, Анђелија Аранђеловић 2/3 – треће место на нивоу другог разреда и Исидора Голубовић 4/2 – треће место на нивоу четвртог разреда. Ученике су припремале професорке српског језика: Катарина Ђурић, Сандра Миљковић и Јелена Ђорђевић.

 

]]>
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/knjizevna-olimpijada-4/feed/ 0
Окружно такмичење из историје http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/okruzno-takmicenje-iz-istorije/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/okruzno-takmicenje-iz-istorije/#respond Mon, 10 Apr 2017 11:23:34 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1680 На окружном такмичењу из историје, одржаном 08.04.2014. у Зајечару, ученик Коста Ракић освојио је треће место и пласирао се на Републичко такмичење. Ментор нашег ученика је професор историје Дарко Петровић.

]]> http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/okruzno-takmicenje-iz-istorije/feed/ 0 Metropolitan talenti http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/metropolitan-talenti/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/metropolitan-talenti/#respond Fri, 07 Apr 2017 18:54:14 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1656 Dragi učenici i profesori,

Ostalo je još dva dana za prijave za takmičenje Metropolitan talenti gde učenici mogu osvojiti četvorogodišnje školovanje na Univerzitetu Metropolitan, kao i nagradno putovanje. Bila bih Vam jako zahvalna ukoliko biste još jednom učenicima lično prosledili informaciju, ali i postavili na sajt ili FB stranu škole.

U pitanju je takmičenje Metropolitan talenti gde se učenicima pruža prilika da iskažu svoju kreativnost u oblastima: informacione tehnologije, menadžment ili dizajn. Kako je za Vas najinteresantniji IT deo i u toj oblasti najbolje poznajete svoje učenike, ovde ću Vam dati više informacija o tom segmentu takmičenja, a svakako na linku možete naći i informacije vezane za druge dve oblasti.

Informacione tehnologije

Zadatak: Izradite aplikaciju napisanu u programskom jeziku po vašem izboru, na neku od zadatih tema (npr. aplikacija koja je društveno korisna, obrazovna ili biznis aplikacija) ili na temu koju vi izaberete. Aplikaciju i programski kod predstavite kroz PowerPoint prezentaciju, a stručni žiri će oceniti inovativnost aplikacije, kao i kvalitet realizacije i tehničkog razumevanja.

Računarske igre

Zadatak: kreirajte video igru po vašem izboru. Možete da koristite alate i programske jezike koji vam najviše odgovaraju, a niste ograničeni ni temom. Imate potpunu slobodu da izaberete kakva će to igra biti, a našem žiriju ćete prezentovati osmišljen scenario i koncept.

Na sledećem linku možete naći više informacija o takmičenju, kao i prijavu za učešće, a to je takođe i link koji bih Vas zamolila da podelite na društvenim mrežama i sa zainteresovanim učenicima.
http://www.metropolitan.ac.rs/stipend…/metropolitan-talenti/

Hvala!

]]> http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/metropolitan-talenti/feed/ 0 Фестивал науке у Нишу http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/festival-nauke-u-nisu-2/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/festival-nauke-u-nisu-2/#respond Fri, 07 Apr 2017 18:51:54 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1653 Ученици Књажевачке гимназије посетили су фестивал науке „Наук није баук“ који је одржан на Електронском факултету у Нишу.

 

 

 

]]>
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/festival-nauke-u-nisu-2/feed/ 0
Деветоро информатичара http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/devetoro-informaticara/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/devetoro-informaticara/#respond Fri, 07 Apr 2017 18:45:31 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1650 RAF CHALLENGE 2017
Финале деветог информатичког такмичења за ученике средњих школа „RAF Challenge 2017“, које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београда одржано је на Рачунарском факултету.
Ученици су се такмичили у три категорије, а пристигло је преко 100 радова. На финале такмичења позвано је 37 средњошколаца из Србије, а најбољи су данас освојили вредне награде.
Школе које су мотивисале ученике да се пријаве у великом броју на RAF Challenge награђене су комплетима компјутерске литературе, а међу њима и прва која је пријавила највише ученика и која је имала највише представника у Београду је наша Књажевачка гимназија.

]]> http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/devetoro-informaticara/feed/ 0 Веселин на скијама http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/veselin-na-skijama/ http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/veselin-na-skijama/#respond Fri, 07 Apr 2017 18:42:51 +0000 http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/?p=1647 Веселин Златковић је наставио са освајањем нових мадаља на такмичењима у својој категорији. Неколико медаља и диплома у завршном делу сезоне погледајте у наставку приче

 

 

 

]]>
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/veselin-na-skijama/feed/ 0